Budgetcoaching

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Geen wachtlijst

Zodra de aanmelding binnen is wordt binnen 5 dagen een afspraak gepland.

Voor iedereen die problemen ondervindt met het onder controle houden van de persoonlijke uitgaven, kan budgetcoaching uitkomst bieden. Budgetcoaching heeft als doel om mensen goed te leren omgaan met hun inkomsten- en uitgavenbeheer en hier overzicht in te krijgen.

Bij budgetcoaching beheert u uw eigen budget. U ontvangt zelf de inkomsten en voert alle betalingen uit. U blijft zelf verantwoordelijk voor uw inkomsten en uitgaven. Wij zullen u hierbij helpen door samen met u een overzicht van uw financiële situatie te creëren. Daarnaast zullen we u tips en tricks geven om ervoor te zorgen dat u uw financiële situatie weer op orde en onder controle krijgt.

We helpen u om toe te werken naar een beter inzicht in uw inkomsten en uitgaven. Door dit patroon beter te leren kennen en een budgetplan op te stellen, zorgt u ervoor dat er nooit meer euro’s uitgaan dan dat er aan de andere kan binnenkomen.

Bij budgetcoaching is het budgetplan erg belangrijk. Via het budgetplan worden uitgaven gepland om zo schulden af te betalen. Wanneer u het erg moeilijk vindt om rekeningen zelfstandig te betalen en de financiële administratie zelf volgens het budgetplan bij te houden, is het aan te raden om toch voor budgetbeheer te kiezen. Wanneer de betalingen namelijk niet goed worden verzorgd, is dat uw eigen verantwoordelijkheid.

Dankzij budgetcoaching heeft u snel weer de controle over uw eigen financiële situatie en kunt u problemen voorkomen.

Werkwijze van De toereikende Hand

Allereerst bezoeken wij u voor een informatief gesprek. Daarin kijken we alvast naar uw financiële zaken en wij vertellen u wat de intake inhoudt. We maken een budgetoverzicht.

Als u besluit om u door ons te laten begeleiden, tekenen wij beiden een overeenkomst waarin alle afspraken zwart op wit staan.

Wij reiken u onze hand toe!